2008. március 13., csütörtök

Közös szülinap

Ákosnak a rendes óvónéniken kívül van még három zeneóvónénije: Szabó Kinga, Nistor Krisztina és László Bakk Anikó. Hét hónapos volt Ákos, mikor kezdtünk zeneoviba járni. Mindig alig vártuk az együttlétet: a gyertyagyújtást, a Csimbum-hivogatást, a dalolást, táncolást, a kézműves tevékenységet.
A múlt héten jött a levél Kingától a várandós klub levelezőlistájára:
Csütörtökön, 13-án kerül sor az első szülinapok megünneplésére. 5-re gyertek az Apafi kollégiumba, az ünnepeltek hoznak egy kis harapni-, innivalót, ne sokat, meg ne legyen kaviár/ pezsgő. Én a közös pénzből veszek poharakat, tányérokat, evőeszközöket. A tagsági díjakat fordítjuk az ajándékok megvásárlására. Mivel már kevés az idő, nagy szervezésre nincs lehetőség, aki ott lesz, azt megünnepeljük, ajándékot annyit vásárolok, ahány gyermekünknek szülinapja volt/van/lesz tavaly decemberben illetve ez év január, február, márciusban.

Ákos március végi, így ünnepeltként készültünk. Fogtuk a tál szendvicset, a krémesbélest, az almalevet+ ásványvizet és indulás. Apa az alvó Abával maradt a Teológián.
Megérkezésünkkor Ákos rögtön Áronhoz, Kinga fiához szegődött:
Kinga kislánya, Virág is márciusi ünnepelt:
Hangolás:
És így kezdődött:


Elfújták a gyertyát az egyévesek:
a kétévesek:
a három évesek:
a négy évesek:
és az öt éves Szilvia is később.
Kinga átadta az ajándékokat:
Jól éreztük magunkat. Sajnos sietnünk kellett, mert Apát fel kellett váltani, 7-től gyűlés és minket még haza kell hozzon. Pedig még megkérdeztem volna Erika krumplistésztából készült virslis tekercsének receptjét...
Az esti két mese is ajándék volt, köszönjük!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon ügyes a blogotok, s szépen részletezted a szülinapi eseményeket :) Köszi, puszi érte! A fényképeket, amin Anna rajta van, s nemcsak, természetesen elkérnénk, s akkor cserébe küldöm a virslis süti receptjét. Puszik, Erika :)