2008. március 12., szerda

Abakaja

Március 8.- 3-4 kiskanál almalé
Március 9.- 8 kiskanál almalé
Március 10.- fél deci almalé
Március 11.- sűrű almalé
Ma 4-5 kiskanál a képen látható gluténmentes pép (anyatejjel kevertem ki) .
Ette is meg nem is.
Mindezek délelőtt 9-10 között. Azonkívül anyatej non-stop, pop-rock!
A glutén két fehéreje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.

Bár a búza az élelmiszerek fehérjetartalmának jelentős részét teszi ki, bizonyos emberek érzékenyek a gluténra és ezért nem fogyaszthatják.

Nincsenek megjegyzések: