2008. március 6., csütörtök

Ákos munkái

Ez Ákos összecsukható "irodája": Van benne füzetecske, notesz, különféle írószer, vonalzó, olló, ragasztó, lehúzósképgyűjtemény. Egyszóval minden, ami egy szerkesztőnek kell. Van olyan nap, amikor estebéd után órák hosszat ír, vág, ragaszt. Néha jön, hogy segítsünk neki. A nagy papírlapokat felvágja ollójával, ír+rajzol rájuk - általában kedvenc színével, a rózsaszínnel - majd felgöngyöli őket és befőttes gumival átkötözteti. Ezeket "bizonyítékok"nak nevezi.
Szereti használni az állatkás, angol szavas sablonokat. A "SUN" és "FREE" szavakat is így írja le. A SUNt pontozzuk, hogy legyen sün, a másodikról tudja, hogy szabad. Nem tanítjuk: ő kérdez, mi válaszolunk. Egyszer hívott: "Anya, gyere nekem táblának!". Nem értettem, mentem az asztalához. Ott kiderült: a nadrágomon levő jelt akarta átmásolni magának egy lapra.
Valamelyik nap a sótartót vitte az asztalára és átmásolta az S betűt róla.
Apának készített meglepetést: kis lapon rajz+ lehúzós+színes papír ragasztása, a hátoldalon papírzsebkendő. A kettőt 3 gombostűvel összefogva - itt jött segítségért. És boldogan vitte Apának. Azt is megmondta, hogy hova tűzzük ki. Apáét a számítógép mellé, hogy mindig láthassa:
Ötletesek a munkái. Izgalommal és ugyanakkor türelmesen dolgozik.
"Anya! Neked most nem készítek, mert lemerültem. Majd holnap, jó?"

Nincsenek megjegyzések: