2007. november 30., péntek

Ákos

Juhász Ákos (született 2004. március 30-án) óvodás.
2007-ben íródott:
Kedvenc óv
onénije Nusi és Csilla, legjobb barátja Horváth Péter, alvótársa Józsika, kedvenc játéka a kard, kedvenc étele a csirkepaprikás és a spenót, kedvenc éneke a "Pizsomabugyi", kedvenc ruhadarabja a kezeslábas, kedvenc foglalkozása a "motorozás", kedvenc rajzfilme pillanatnyilag a "Macskarisztokraták", de a kedvencei a magyar népmesék is. Kedvenc mesehős Barni, Anna és Peti. Szeret puszit adni, de ha őt puszilják, letörli. A lift hívógombját ő nyomja már.
Becenevei: Gazsi (Apa), KicsiBubám, napsugaram, Ákom, Ákom-Bákom (anya), Bogaram-bogaram(nagyi), kisunokám (nagyapa), Schaffhausen, Kókusz (Danilaci).

Evés előtt három imát kezdeményez. Énekeljük irányítás
ával (ebben a sorrendben) a "Jővel Jézus, légy vendégünk", "Áldd meg édes Istenünk" kezdetűeket, majd mondjuk a "Jővel Atyánk, légy vendégünk" et.
Szereti az édességet, nem hajlandó a sajtot, felvágottat megkóstolni. A kolbászt lekváros kenyérre teszi. Szeret anyának segíteni. Ha anya seper, ő hozza a lapátot, tartja, majd elönti a szemetet a szemétbe. Ha túrós gombócot főzünk, ő is gömbölyít egy párat, majd prézlibe is gurítja őket. Képes otthagyni a rajzfilmnézést, csak részt vegyen a főzésben. A nyers krumplit fel tudja már vágni.
Az asztalt száraz törlővel ő törli le. Szeret feladatot kapni, azt véghezvinni villámgyorsasággal. Ő szokta a tányérokat kiosztani, szalvétát tenni, miután gondosan összehajtogatta.
Ha anya ébreszti reggel, akkor a "jó reggel, Napsugár" saját szerzeményt dúdolgatja.
Büszke kisöccsére:
Első nap az oviban (2006. szeptember 18-án két és fél évesen):

Nincsenek megjegyzések: