2008. február 16., szombat

VÁRadon is otthon

“Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. ”
(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)
Ezt éreztük, mikor beléptünk Janekékhez. Hogy izgalommal vártak. Ahogy mi is nagyon vártuk már a találkozást. Most adódott alkalom, mivelhogy Apa és Nagyapa meghívott kapott Tőkés László Tanácsadó Testületének ülésére.
De kezdjük az elején. Reggel Ákost nem kellett ébreszteni.

Elkészül az Apa-reggeli: tejfölös tojás. Ez az Apa specialitása.
Szép napnak ígérkezik a mai:
Indulhatunk.
Ákos alszik. Józsika alszik.
Aba alszik.
Apa nem alszik. Vezet. Nagyapa felolvassa az Apa tegnap éjjel írt javaslatait, gondolatait a magyar jövőről.
Megérkeztünk, Emese át is vette Abát:
Csenge és Kincső ajándékrajzaikkal vártak, átadták, meséltek. Azonnal finom és gazdag ebéddel kínáltak. Ákos a kedvencét, a csirkepaprikást ette. Apa és Nagyapa 3ra gyűlésbe mentek.
Aba nem hozta formáját. Mosolyszünet, majd ordítás - ami nem jellemző rá. Nehezen nyugodott meg. Mint később kiderült, görcsei voltak. De utána is kedvtelen volt.
Ákost viszont a lányok elvarázsolták. Na meg a fürdőszoba. "Anya, ez a kedvenc fürdőszobám. Lózsaszín." Maszkkészítés, farsangi öltözködés (Ákos, mit Süsü, majd királykisasszony a kedvenc színében), emeletes ágy megmászása.
Janek, mint vérbeli pedagógus játszott velük: sorba állította őket, majd számolásra, humorosan oroszlánlépésekkel, gazellaugrással és csendbenjárással keresték a HÁZat. Aztán tesztelt minket, szülőket. Feltett Ákosnak kérdéseket, majd tőlünk megkérdezte, szerintünk mit válaszolt rájuk Ákos. Csak a kedvenc színeit találtuk el, a többire vagy részleges vagy rossz választ adtunk. Janektata, lebőgtünk.
(Például Ákos kedvenc állataként a póni lovat említette, míg mi Pifre, a kutyára tippeltünk. Póniló? Soha nem említette.)

A kis Zenkő ceruzákkal kezében (hiszen nővére már iskolás) totyog vidáman keresztül kasul.
Kincső, a mi kis keresztlányunk Ákossal:
"Udvarláshoz még pelenkában járok."
Apró örömök: 8 körül megérkeztek Apáék.
A mai nap ajándék volt. Köszönjük szépen!

Nincsenek megjegyzések: