2008. május 17., szombat

10 éves érettségi találkozó

Az Unitárius Kollégium 1998-ban végzett diákjainak meghívottja ma Anya és Réka. Anya másodjára vesz részt tanárként 10 éves érettségi találkozón. Réka Anyáért autózott, együtt mentek déli 2-re a Szentegyház utcai Agape vendéglőbe. A kollégisták a Brassai Sámuel líceum 3 osztályának végzett diákjaival együtt szervezték a találkozót, így négy osztály ünnepelt. Nem volt jelen minden diák, de aki eljött, az mind örvendett a találkozásnak.

A vendéglő alulnézetből:
A diákság:
A közös tanári kar: Molnos Sarolta, Majó Julianna és Kassay Ildikó:Ági néni (Bencze Ágnes igazgató) és Sári:Ilyenkor sok mindent meg lehet beszélni (Juli, Anya és Ildikó):Matematika-német duó:
Réka, a német tanárnő:
A természettudományok színei: Rozi (Péter Rozália), Berci (Szabó Bertalan) és Ildikó.
Korodi Laci (jobbról az első) a kollégium földrajz tanára volt:Fazakas István történelem tanár feleségével:Ági néni minden diákja sorsát számon tartja:“A szülővároshoz a viszonyunk az évekkel mind bensőségesebb, bonyolultabb lesz. Az ember lassan elfelejt minden érzelmességet, s mint minden bensőséges kapcsolatban, nem erényeit vagy hibáit nézzük annak, aki fontos nekünk, hanem a tényt, hogy van. S ez, ahogy múlnak az évek, mindennél fontosabb. A szülővárosba idővel nem emlékeket jár halászni az ember, hanem visszakapni egy pillanatra ez ingó, örökké változó életben és világban a biztonság érzetét.” (Márai Sándor: A kassai bombák)

Nincsenek megjegyzések: