2009. március 28., szombat

Tulipános ÁkosNap

cMa ünnepeltük Ákos 5. születésnapját. Mivel mára hívtuk össze a családot ez eseményre, úgy tudta, hogy valóban ma van a szülinapja.
A tavaly térkép alapján kereste meg az eldugott ajándékokat, az idén megkért, megint így legyen. Reggel ébredéskor ágyában találta:
És indult a kincskeresés, a piros pöttyöket követve. Örömvisítással bukkant elsőként a (még az éjszaka Apa által felakasztott Anya-varrta) bokszzsákra.
Aztán hangosan örvendezett a megtalált kalózpisztolynak, kardnak, kifestősnek, Móra Ferenc Csodaszarvasának, céltáblának (melyre három kis bogáncseffektussal működő labdát kell dobni ), Kindertojásnak, cseresznyés kiflinek, nápolyinak, gyümölcsjoghurtnak, pattogtatott kukoricának.
A délelőtti séta és játszóterezés után, délben felugrott Erika keresztmamája, de nem tudott maradni, vissza kellett utaznia Szentgyörgyre. (Miközben a fiúk délutáni alvásukat űzték, élménybeszámoló, eszmecsere a konyhában.)
Délután N'Apu és Bélu fellufizták a nagyszobát.
Megérkezett Nagyi és Nagyapa Tordáról Sógor Kati néni temetéséről.
Orsi népviseletben érkezett Rékával és Leventével Válaszútról, majd átöltözés után vacsi. Kicsiknek,
nagyoknak.
Szép ajándékokat kapott még: cipőt, szandált, felfújható úszómedencét, könyveket, kifestősöket, ecseteket, temperát, színes ceruzát, rajzlapot, irodai felszereléseket, kreatív gyurmát, trikót (legértékesebb focijátékos felirattal), Dino-könyvet gipszes öntőformával, gyerek-fényképezőgépet, méretkezős zsiráflapot.
Ákos Józsika macijának van egy cumija, amit most Ákos megtalált és Orsival anyukásdit játszott. Kisbabát alakított, még a torta érkezésekor is:


A cseles meggyes torta, melynek láttán Aba felkiáltott: Dönd! Azaz gyöngy.
Létezik, hogy Gákkó már 5 éves? - tűnődik Aba IS.
Igen, és olyan erős is vagyok, mint öt! -bizonyítja Ákos.
Így lovagolnak a szászok...

Tortaevés közben leoltottuk a villanyokat a Föld óráját tisztelve. Teljes mértékben nem tudtuk betartani a gyertyafényben ülést, de megállapítottuk, hogy sem Mamuéknál, sem Nagyiéknál, sem Rékáéknál, sem Bélunál otthon nem ég most villany, tehát mégiscsak hozzájárultunk e világi programhoz.
Pizsamaosztás után az esti nagy csendben (csak Aba szuszogását hallani) meghatott hangon szólt Ákos :
- Ez egy szent éjszaka, ugye Anya? - gondolva születésére.
- Igen, Ákos! Szent és boldog... - suttogta vissza Anya a rácsimpaszkodó ötévesnek.

Nincsenek megjegyzések: