2009. március 18., szerda

Márványtészta - Kidei Mama receptje

4 tojás fehérje + 1 csésze cukor - felverni egy nagyobb edényben, mert a következőket hozzá kell kavarás közben adni: a 4 tojás sárgája, 1 csomag vaníliacukor, 2 csésze liszt felváltva 15 kanál tejjel (amit előzetesen 1 tasak sütőporral egy tálikóban előkészítünk) + 12 kanál olaj.
A massza felét a kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük, feléhez még hozzákavarunk egy kis kakaót. Aztán ezt is ráöntjük kígyózva, vagy ahogy akarjuk a fehér masszára.
Megsütjük. Porcukorral hintjük.

Megjegyzések:
1. 1 csésze = 250ml.
2. Rombusz alakúra szoktam a szeleteket vágni. Kitűnő tea, kávé mellé.
3. Nagyon finom süti lesz ez gyümölcsökkel, de akkor kakaót nem használunk. Beleöntjük a tepsibe a fehér masszát és megrakjuk 1 kg szilvával (fahéjjal szórjuk), vagy meggyel, vagy hámozott, szeletelt almával. Ezt kockára vágva tálaljuk.
4. Tortaalapnak is használhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: