2008. szeptember 24., szerda

Le a penésszel, fel az ággyal!

Az északi falon álló 4m hosszú könyvespolc lepakolása, a könyvek kiporolása volt a mai első feladat. Miután Mamu megérkezett, Anya elment a Fehér templomhoz, ugyanis ott a templom szigetelésén dolgoznak és Ferenczy Miklós lelkésszel egyik nap találkozván megbeszélték, hogy itt lehet meszelési tanácsokat kérni. Így is történt. Pontos útmutatást kapott Anya a penészeltávolítás, a szigetelés és festés menetéről, valamint a hozzávalók mibenlétéről, beszerzéséről. Megvette a penészeltávolító szert. Először szárazon kell eltávolítani, amit lehet:
Míg Mamu kint a konyhában főz és Abázik, azalatt sor kerül a szer felvitelére is. Csípi a torkot és a szemet.
Mamu délben elment Orsiért a suliba, majd miután a házi feladatokat elvégezték, átjöttek Abával játszani. Apa focizik, Ákos a nagyszülőknél, így a hideg nagyszoba (mert szellőztetni kell, erős szag van és száradnia is kell a falnak) az Anyáé. Így néz ki most a kicsi szoba: a földön a nagyágy matraca, mivel ma éjjel itt alszik az egész család.
Sikerült felfordítani.
Este Aba már alszik, mikor a fiúk megérkeznek. Ákos piros ponttal, Apa focifáradtan. Ákos hamar elalszik. Apa beszámol vacsi közben az ovis szülői értekezletről. Aztán Anya glettól, Apa plafont mos:

Nincsenek megjegyzések: