2008. szeptember 25., csütörtök

Fehéredik

Miután Ákost oviba vitte, Apa megvásárolja a festéket (InnenWeiss 17l), a hozzávaló festő-rollókat és a sarokra illeszthető fémékeket. Hazahozza és indul dolgozni. A bútorok lefóliázása után, Anya a régi meszelővel már lemosta plafont és félig a falat az ún. fixáló léval, de az Apa-hozta új rolló megkönnyíti munkáját. Miközben Mamu a Nagyi-féle pogácsát süti Réka szülinapjára, addig Aba a járókában dobol, Anya leszalad a Fehér templomban dolgozókhoz megkérdezni, hogyan kell feltenni a sarokvasakat. Megvan a szemléltetett utasítás, be kell szerezni a glett rigips-et. Biciklivel nyomás a Méhes utcai építkezési céghez, de ott nincs. Adjanak bármilyet, ami a feladathoz jó!. Adnak. Vissza biciklivel. Mamu elmegy Orsiért, Aba ebédel.
5 sarkot kell így megerősíteni a fémékkel. Anya nekiáll és csekély 3 óra alatt megvan vele.
Hazajönnek a fiúk. Felhívjuk Tupit tanácsokért (Higítsuk vagy ne?, Mennyit kell várni a két réteg felvitele között?), aztán Apa nekigyűrkőzik és nekiáll a festésnek. Plafon a lámpáig (fél szoba), az északi és a nyugati fal teljes egészében, a déli az ablakig.
A terv az, hogy miután ez megszárad és kész, visszatesszük a bútorokat és kezdődhet a keleti fal és a déli ablakos. Apa éjszakába nyúlóan rollózik, lefesti kétszer a tervezett felületet. A keleti fal könyveinek pakolása után Anya kidől, nem várja meg Apát, így mond jó éjszakát:
Ma is a gyerekszobában alszunk mind. A nagyszobában nyitva ajtó, ablak, fűtés lehúzva 10 fokra.

Nincsenek megjegyzések: