2008. szeptember 17., szerda

Eszik, alszik

Nagyon jó étvágya van Abának. Körülbelül egy hete van az, hogy állandóan enne. Én a program szerinti etetés híve vagyok.
Reggel fél8-kor megissza a tejet (Most már ritkábban ébred hajnali 6-kor. Ebben az esetben akkor iszik). Reggelinél ő is ott ül, azaz fél 9-ig az asztalnál majszol egy, két, három, stb. kenyérhéjat enyhén vajjal megkenve. (Volt már rántottakatona is.)
10-11 között gyümölcs. Ma megevett egy (kisebb) fél sárgadinnyét almával. Legtöbbször banán, alma bébiporral feltuningolva.
Fél2-kor-2kor ebéd. Ma egyik tálban összetörve 1 főtt tojás, 2 főtt krumpli, 2 főtt murok, 2 főtt petrezselyem, főtt káposzta, másikban laska (elég sok), mellette kenyérhéj. Jó étvággyal bevágta és nem volt elég. Még kapott hozzá karalábélevest. Minden második nap hús.
Délután fél6-kor egy 470gr-os joghurt kukorica+rizspehellyel dúsítva és 1 banán.
Este 9 előtt már mutatja a cumisüveget és tátog. 9-kor tej és alvás.
Napközben állandóan a konyhába viszi mászóútja, guberálni akar az asztal alatt. Kapaszkodik a székébe, emeli bal lábát és kiabál. Ilyenkor ha beviszem a játékok közé, azonnal leköti az autózás, labdázás, a játék. Ezért gondolom, hogy nem éhes, csak élvezi az evést. Nem tartom egészségesnek, hogy állandóan egyen, hogy a gyomra sűrűn terhelés alatt legyen. Alvásprogramja 2 napközi alvásból áll. Az egyik a gyümölcsevés utánra esik, azaz 10 vagy 11 utánra. Ilyenkor általában a járókában játszás közben álmosodik el, ott elalszik vagy, ha nem esik az eső nagyon, sétálni viszem azonnal uzsonna után, hogy kint aludjon. Kb. 1 órát alszik.
A másik alvása ebéd utáni. Ez hosszabb: másfél-két óra. Ha délelőtt nem sétáltunk, most megyünk.

Nincsenek megjegyzések: