2008. szeptember 22., hétfő

Európai Autómentes Nap Kolozsváron

Délután 4 előtt Anya kilép az erkélyre: csepereg.
Menjünk vagy ne menjünk? Miért pont most változzunk meg? Megyünk!

Mamu visszajött azért, hogy segítsen Anyának Abával biciklistől lemenni. Indulás az oviba (ess, eső, ess!), ahol Apa és Ákos csatlakoztak. Innen tovább bicikliztünk a biciklis felvonulás gyülekező helyére, a Telefonpalota elé.
Hajrá Biciklisek!
Itt Anyát is kérdezték (magyarul és románul) a tévések, mert mindenképpen nőszeméllyel is akartak interjút készíteni. Ákos és Aba formában voltak:
Miután a szervező, Radu Mititean elmondta a tervezett útvonalat, 5 óra után elindultunk. Elől egy rendőrautó aztán mi, biciklisek, érdekesebbnél kucifántosabb, lerobbantnál jobb biciklikkel.
Cselédpiac - Bartha Miklós (E. Isac) utca - London (P. Maior) utca - Szentgyörgy (L. Blaga) tér - Jókai (Napoca) utca - Deák Ferenc (Eroilor) utca - Honvéd (Dorobantilor) utca - Szentpéteri (Marasti) tér - Magyar (21 Dec 1989) utca - Kossuth Lajos (21 Dec 1989) utca - Unió (Memorandumului) utca. Az útvonalat kétszeri bejárása volt a terv, de végül egyszer történt meg. A Városházánál újabb 1000 támogató aláírást adtunk át. (Ezek az aláírások a kolozsvári kerékpáros közlekedést lehetővé tevő létesítmények és intézkedések ügyében, egy évvel ezelőtt benyújtott felhívást hivatottak alátámasztani.)
Úgy döntöttünk, hogy mi most nem fordítjuk fel a biciklinket...
Este 7-re hazaértünk. (Anya csak azt sajnálta, hogy lemaradtunk a zeneovi tanévnyitó összejöveteléről). De Aba 3 órát ült bicikliülésben, inkább hazajöttünk. Megéhezett a társaság:

Itt egy román nyelvű cikk a felvonulásról a gyerekek és Bóné Kati fényképével:
http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=16591

Nincsenek megjegyzések: