2008. április 9., szerda

PéterNap

Tulajdonképpen ma van Apa szülinapja, de annak ellenére, hogy szombaton már ünnepeltük, kis buli vár rá itthon. A legszűkebb családi körben köszöntjük. Egész napi készülődés után Aba és Anya vendégként várja haza Apát és Ákost. Anya a darázsfészek fülbevalóját is felteszi ez alkalomra.
Ünnepi kedvenc vacsi:

Ákos ma szépen rajzolta a tyúkot, azért ékesíti piros pont a mellét.
Anya, én lefoglalom Apát, addig készítsed a meglepetést!
Apa nem is sejti, hogy kalória-merénylet készül ellene. Bulizene mellett az összetrottyant csíkozott pudingtortát a gyerekszobába tálaljuk, de mielőtt nekilátunk a vacsinyomtató nyalakodáshoz, Ákos átnyújtja Apának az ajándékot: egy papírtekercset, ami egy lakástérkép. Vacsora után jólesik egy kis séta. A lakásban. 10 kis ajándék vár Apára. Sorszám szerint kell az apróságokat megkeresni és furcsa mód ez úgy van kitalálva, hogy sokat kelljen gyalogolni. Kis lakásismeret esti fogyóval egybekötve.
Apa elől, térkép a kezében. Ákos - a tapasztalt - utána, hogy kéznél legyen és segítsen, ha kell. Anya Abával a sor végén igyekszenek, nehogy lemaradjanak a megtalálás öröméről. (Közben Ákosnak fogy a türelme, már a pudingot enné: Hány van még hátra?)
Keresi:
Megtalálja:
Örvend neki (ez a 9.):
Az utolsó, 10. ajándék - nem is olyan apró! - az előszobában fogadja Apát:
Ákos nagy örömére tortaevés következik, miközben Apa kijelenti, hogy minden héten szeretne szülinapot.
Na mi lesz, Anya, a sok előre kiválasztott bulizenével?
Kezdődhet a buli!
Apa hétköznapi társadalmi kötelezettségeinek tesz eleget a számítógéphez ülve, de sebaj: mi bulizunk, ünnepeljük őt. Rock, Country, blues, repülőzés, '86-os, majd '95-ös slágerek.
Ákos fotózik: It's my life, Ná Ná Ná Náná!
Miután Ákos többször felkéri Anyát és helyre is kíséri illedelmes meghajlással megköszönve a táncot, Anya egy Aerosmith számra felkerekedik és felkéri Apát (hagyd egy kicsit az MPP-t másra):

Miután a fiúk kidőlnek, Apa és Anya boroznak még. (Anya 2006 karácsonya óta most iszik először bort.)
Hallod, Apa: Isten éltessen!

Nincsenek megjegyzések: