2008. július 21., hétfő

Málnásfürdő 2008 - ahogy Judi írja

A Fekete család blogjáról másoltam ide a következőket:
“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)


Utólagosan összeállított program:
Első teljes nap(kedd): eső-indok gyanánt elkövetett lustizás, ház körüli tevékenységek.
Szerda: foci-szerű labdatologatás Csíkbánkfalván. Ebéd MiniZoo panzióban. Majom vidítás a megszünőben lévő állatkertben. Utólag olvasunk az Adorjánfürdőről (...)
Az elszántak a tusványosi Deák Bill koncerten áznak éjjeli 2 óráig.
Csütörtök: sikertelen honfoglaló akció a Szent Anna tónál (Kárpáton túliak emberfölényben).
Péntek: Séta a tusnádi Nádasfürdőhöz. Csodáljuk a tájat, a borvizes lápot. Merészebbek kipróbálják a borvízfürdőt. Este különböző hússütő projektek kivitelezése (máj-Ciuc).
Szombat: Tusványos és szokásos Orbán Viktor, de csak homeopatiás változatban (késés miatt csak a levegőben maradt információkat szívtuk magunkba). A csapat megcsappan 3 családdal, a lovasklub tagjai újraszerveződnek. Vírus a fedélzeten - lázhullám átvonulás.
Vasárnap: lázárfalvi Nyírfürdő és mofetta. Biciklis próbálkozás sikeresnek mondható. Csíkkozmási Sószékfürdő. A fűzkápolna vasárnapi hangulatot idéz.
Hétfő: Búcsúzás. Jövőre ugyanitt?
Hazafele megmártózunk a szentkirályi Borsárosfürdőben.
Részlet a Hargitai kalendáriumból: "A legtöbb panasz a település kisebbségi lakóira vonatkozik, akik szinte kisajátították a létesítményt: sok esetben ruháson fürödöznek, elriasztva ezáltal a helyieket vagy a más településről érkezőket."

Jövőre marad a kászoni Sóskútfürdő, a csobotfalvi Kerekeger, a homoródkarácsonyfalvi Dungófürdő, a csíksomlyói Barátok feredője.

Nincsenek megjegyzések: