2008. július 12., szombat

Aba első foga Gödöllőn lát napvilágot

Márkkal, Pali bácsi és Edit néni fiával kelünk útra reggel. Csömörre igyekszünk, ahol Juhász Anna és Rajna Bálint fogadnak három gyerekükkel. A gödöllői kastély látogatása a ma délelőtti program, így innen Gödöllőre vonul az autósor. Az autóban az Edit nénitől kapott folyóiratokat forgatjuk: Ákos a feladatlapokat, Anya a Nők Lapját. A Nők Lapja melléklete a horoszkóp, amit hangosan olvasunk, ezt cifrázzuk, ezen szórakozunk. A kölcsön kapott háti hordozó nagyon tetszik Abának:
Utolsó fogatlan kép (A kastély előcsarnokában):
A kastélylátogatás után pihenés a kertben. Ahol Sissi is lovagolt, sétált. Aba itt megebédel. Utána nyüszít.
- Valami baj van - állapítja meg Anya.
- Valahol folyik a vére - szól Apa, mutatva véres ujját.
- Ne mondj ilyen szörnyűséget! - vizsgálja kétségbeesetten Anya Aba testét. - Nincs sehol semmi.
Aba továbbra is éles hangon sír. Ahogy nem szokott. Aztán Anya ölében ringatásra elalszik. Ábris kocsijába fektetjük, Márk tolja kifele.
Az autóba átemeljük, alszik tovább. Irány Csömör. Ott folytatódik a Juhász-találkozó ebéddel, kártyázással, duma-dumával. Csak másnap vesszük észre, hogy Aba alsó fogínyéből kikandikál egy rizsszem. Ezért sírt oly keservesen, onnan a vércsepp is. És pont most nem gondoltunk fognövésre, holott ezelőtt minden nyűgös megmozdulását erre kentük: biztos nő a foga...
Pedig az autóban felolvasott horoszkóp figyelmeztetett ám! Aba e hónapi előrejelzései: Néhány nehezebb akadály utadat állhatja, de ne torpanj meg, haladj célod felé rendületlenül. Mosolyogj akkor is, amikor épp a sírásnak lenne itt a helye.
Na.
Megvan az első fog! - Tíz hónaposan.

Nincsenek megjegyzések: