2008. július 11., péntek

Juhász-találkozó' 2008

Az idei Juhász-találkozó július 11-13. között zajlik, Budapesten.
Ma délelőtt Nagyapa és Nagyi elszállították Mamut, N'Aput és Orsit a budapesti Keleti pályaudvarra, ugyanis Jakabháziék innen indultak délben Kolozsvárra. Évuval előre megbeszélték a találkát, így találkozhattak vele, beszélgethettek.
Mi négyen később indultunk Velencefürdőről, Márta is velünk tartott. Ebédre Juhász Pali bácsiékhoz értünk. Pali bácsi - Nagyapa első unokatestvére - és Edit néni már vártak. Zsófi lányuk kisfiával, Ábrissal is itt lakott e hétvégén, míg Tamás férje biciklis teljesítménytúrán vett részt.
Mi négyen az ő vendégeik voltunk a 3 napos Juhász-találkozó alatt. Külön szobát kaptunk, ahol Abának már gondosan elő volt készítve egy kiságy. Ákos máris befészkelte magát a szétszerelhető szivacságyba, barikádot épített magának és Józsikának.
Anyának azonnal megakadt a szeme a nappali falán lógó kis barnakeretes képen:Valamelyik év Erdélyben szervezett Juhász-találkozójának egyik állomása Segesvár volt és a vár alatt pihenve osztotta Anya szét Tátesz rajz+vers kompozicióját. Edit néni megőrizte.

Nincsenek megjegyzések: