2008. június 1., vasárnap

Joghurt-torta

6 dl joghurt (Napolact, Iaurt numai bun)
6 evőkanál cukor
1 evőkanál zselatin (1 tasak)

Ezeket állandó kavargatás mellett egy fazékba addig melegíteni, míg gyöngyöz (nem szabad felfőzni!). Miután kihűlt, 3 dl felvert tejszínt hozzákeverni. (Ha nincs igazi tejszín, megteszi a tejszínpor is, amit 150ml tejben kell felverni.)
Tortaformába lecsepegtetett (meg is szoktam konyharuhába törölni, hogy ne locsogjon) gyümölcsöt önteni (én általában egy kis konzerv vegyes déli-gyümölcskompótot szoktam), majd ráönteni a fenti masszát. (Nem megijedni a folyékony állagtól! A hűtőben összeáll a torta.)
Minimum 6 óra hűtést igényel.

Ezt Bügyüsztől tanultam.
Oldalt lecsatolható kerek tortaformába önteni a legpraktikusabb. Tálaláskor lecsatolni a pántot, szép és elegáns a fehérsége.

Nincsenek megjegyzések: