2008. június 13., péntek

Hidegszamos

Ez már a második tanévzáró kirándulás, amire Ákos viszi a családját. A mókuscsoport gyerekestől, szülőstől az idén Hidegszamoson tölt el egy hétvégét. 30 család együtt. Morzsát megtömtük csomagokkal (kiságy, melegholmi, nyáriholmi, váltócipők, kaja, pia, haesikcucc, Abakaja+felszerelés, stb., stb.) és pénteken délután 6-kor úton voltunk.Festői táj várt ránk és madárcsicsergés.
A gyerekek a hintákat és a mászókás tornyot élvezték.Ákos Anyát holdvilágban felcsalta a kilátóra a Holdat nézni. Otthon esténként, lefekvés előtt, Aba szuszogás kíséretében szokta Ákos Anyával a gyerekszobaablakból a naplementét, az eget, a felhőket, a messzi családi fényeket bámulni. De ez itt MÁS!
Anya! Béreljük ki ezt a házat, hogy örökre itt élhessek a kilátóban!
Pénteken és szombaton egész nap itt tanyázott Ákos.A szülők a friss levegőn lazsáltak. Az ANYAAA! kiáltásra minden anyuka felkapta első nap a fejét...

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre” - mondja Dosztojevszkij. Jó volt látni őket, ovisokat, amint együtt játszanak, bakalódnak, magyaráznak, útmutatásokat, tanácsokat adnak egymásnak. A nagyobbak a kisebbekre vigyáznak, óvják őket a "veszedelmektől". Nemcsak aktív ovisok, de öregmókusok is jelen voltak. Aki már 4-5 éve kiballagott az oviból, az is itt volt családostól.
A kisfilm vasárnap délelőtt készült:

Nincsenek megjegyzések: