2008. október 15., szerda

Ha szerda, akkor zeneovi

Aba délutáni alvása után Anya letrolizott vele. A suli előtt szálltak le a "Musis et trolibusis" megállóban - ahogy mi nevezzük. Feltűnő:Az oviban Nusi megmutatta a mikroszkóp alá helyezett holt egereket, aztán öltözés. Megérkezett Apa is. Ő szokta Ákost kivenni, de ma Abával Nagyiékhoz babakocsizik, Anya Ákossal zeneoviba gyalogol. Megtörtént a gyerekcsere egy érzékely búcsú után:
A Bolyai egyetem kapuja tárva nyitva. Bekukkintunk az előcsarnokba. Anyának itt mindig megdobban a szíve. Ami meglepő: a digitális informáló-felszereltség.
Te, ez olyan, mint egy boszorkányvár!
- kiált fel Ákos.
A Petőfi utcán mulattunk egy kapu fölötti bajuszálláson:
Ákos már a kapuban búcsúzni akart, mert tudta, hogy mától már Anya nem marad vele a termeben. Nagy örömére ma Bugár Anna is eljött, így egy nagy ölelés és két puszi után könnyedén elvált Anyától.
Egy óra szabadprogram Anyának. Az egyetemi könyvesüzlet a cél. Meglepően veszi Anya tudomásul (nagyon rég nem járt itt!), hogy most már nincs balra hátul magyar könyv a polcon.
Fél 7-kor vége a zeneórának, az ajtóban cintányérozással búcsúznak el Julikától.
Zselyke, Ádám (Melinda macija mögött), Tekla és Ákos elbújtak:
A Deák Ferenc utcán meglepően sok az üresen tátongó üzlet. Minden kiadó.
Nagyiéknál felderül Aba arca, mikor meglátja Ákost és Anyát. Míg Henk bácsiék megérkeznek vacsorára, addig Ákos Nagyapával az előzőleg összegyűjtött és Nagyapa által lenyomtatott faleveleket egy Ákos által rajzolt szárítókötélre ragasztják:

Nincsenek megjegyzések: