2011. november 18., péntek

Hétköznapi program

Reggelente Ákos és Anya fél8 előtt pár perccel (pénteken 7-kor) kilépnek a kapun. (Aba ilyenkor még alszik). Megegyezés alapján az alagútig románoznak, onnan beszélgetnek, sokszor Ákos matekezést kér.
Abát Apa viszi oviba 9-re.
Órák után Ákos az iskola konviktusán ebédel osztálytársaival együtt, délutáni foglalkozáson megoldja házi feladatait, közben játszanak is együtt.
Délután 4-kor feljön Anyához a matekkuckóba, innen indul a késő délutáni program:
Hétfőn Ákos és Anya átmennek Abáért az oviba, hazagyaloglás hármasban. Ez az a nap, amikor "korán" (már 6 előtt) hazaérnek, Apa későn.
Kedden Ákos és Anya átmennek Abáért az oviba, onnan az Apáczaiba kísérik Ákost focira. Aba és Anya hazasétál, fél6 körül hazaérnek. Apa 6-ra Ákosért megy, hazajönnek.
Szerdán Ákos és Anya átmennek Abáért az oviba, elkísérik Abát a Báthoryba focizni. Ákos és Anya hazagyalogol, az úton leckeismétlés (is). Apa 6-kor Abáért megy, 7 előtt hazaérnek.
Csütörtökön Ákos a délutáni foglalkozás alatt átszalad zongoraórára (ugyanazon az emeleten van), 4-kor átmegy Apához az irodába (Anya átkíséri az átjáróig), onnan Apa viszi focira az Apáczaiba. Ezzel egyidőben Abát Anya viszi úszni az egyetemi uszodába. Apa elhozza Ákost 6-kor, 7-re eljönnek az úszókért. Együtt haza.
Pénteken Ákos és Anya átmennek Abáért az oviba, elviszik Abát a Báthoryba focizni. Akárcsak szerdán, 6-ig tart a foci. Ákos Anyával haza, majd Aba Apával haza. (Ez, ha Apának pont nincs gyűlése. Ha van, akkor megvárjuk mi Abát.)

Ha Anyának gyűlése/szülői értekezlete van, hívja Nagyit. Ha Apa nem ér rá a focit rendezni, hívjuk Nagyapát.

Itthon általában, mivel későn ér a család haza és fárasztó a napi program, mindenki fáradt. Még egy kicsit ismételni kell a románt, aztán Ákos bepakol másnapra. Zongorázás, legozás, vacsorázás.
Este 8-kor, legkésőbb fél9-kor a fiúk ágyban vannak. Esti mesé(k) és ima után Ákos Józsikáját ölelve befordul és pár perc múlva már alszik. Aba nem. Anya maradj még itt, pakolj! Szerencsére van mit: ovisöltözék, sulisöltözék, másnapi foci/úszás/zongora-cuccok kikészítése nagyon lassú mozdulatokkal. (Vasalni majd hajnalban...)
Nehezen, de Aba is elalszik. Abban a periódusban van, amikor mesehősöket, lényeket "lát", ezért nehéz az elalvás. Élénk a fantáziája. Van, hogy éjszaka felébred. Van, hogy ilyenkor rajzol.
Miután Aba is elaludt (ez fél10, legkésőbb 10 körül történik meg), a tervezett tanulás, az óhajtott olvasás Anyának már nem hatékony. Apa éjszakába nyúlóan laptopon dolgozik az éjszakai csendben, mindig temérdek a munkája.

Reggel 5:45-kor Anyának ébresztő: készülni az órákra, ha nem sikerült azelőtt. Fél7-kor, az M2-s "hajnali gondolatok" után indul Ákos ébresztgetése, majd 7-kor felöltözve reggeli.
Fél 8-kor kapunyikorgás után Anya előveszi az este kimásolt román mondatos cetlijét és kezdődik minden elölről...

Nincsenek megjegyzések: