2010. január 3., vasárnap

Napu-féle egybesült hús

Karaj (cotlet), vagy bélszín/szűzpecsenye (muschiulet), vagy comb (pulpa), esetleg tarja (ceafa): ebből 1-2 (max 3) kiló.
Olajat tölteni egy lábosba, mikor forró beledobni 1 hagymát 4-be vágva, 4-5 cikk fokhagymát félbe vágva. Beletenni a húst, mikor alsó fele megfehéredett megfordítani, borsozni, sózni a sült oldalát, majd ha megfehéredett a másik fele azt is borsozni, sózni. Ezután feltölteni hideg vízzel, kb. a hús feléig, befedni a lábost, lassú tüzön hagyni puhulni sokáig.
Mikor lefőtt a víz és megpuhult a hús, kiszedni a hagymadarabokat és rátölteni még fele-fele arányban olajat és zsírt. Ekkor fel lehet szeletelni, a szeleteket "szétszórni" a zsírban és megsütni-pirítani. (Ezért jobb a nagyobb edény.)
Ha készen van, át lehet tenni a szeleteket szűkebb edénybe és felönteni a zsírjával, hogy ellepje. sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések: