2012. április 20., péntek

Jó volt Budapesten

Ákos számára kinyílt itt a világ: minden feliratot, reklámtáblát el tudott olvasni és meg is értette. Az nagyon tetszett, hogy bárkit megkérdezhettünk, készségesen, magyarul válaszolt. Erre Anya kicsit rájátszott: volt, hogy csak azért kérdezett meg járókelőt valamiről (pld. Tessék mondani, a 150-es busz a Kosztolányi tér melyik “sarkáról” indul?), hogy a fiúk tanulják meg, hogy lehet bátran kérdezni, ha szükség van rá, ennek formáját hallják, lássák, és azért is, hogy lássák mennyire segítőkészek az emberek és hogy mindenki magyarul beszél. 
Abának izgalmas volt a budapesti utazgatás villamoson, buszon, metróban. A következő állomást bemondó hangot gyakran utánozta: Király utca következik. Ő ezt azzal színezte, hogy királyhoz illő méltósággal mély hangon, tagoltan mondogatta. A Pillangó utcára felderült az arca. A járművek közül a 4-es villamost nem szerette, mert szerinte az túl lassan megy és túl gyakran megáll.
Több idő kellett volna ahhoz, hogy a látványosságokat alaposabban szemügyre vegyünk. A várat, a Parlamentet, a hidakat mindig esti kivilágításban láttuk a buszból, mindegyiknek ismételgetve nevét, rendeltetését.

M.L. fotója
Elsődleges célja ennek a kirándulásnak a találkozás volt. Találkozás régi ismerősökkel, barátokkal, azokkal, akikkel csak levélben, skypen vagy sokszor gondolatban tartjuk a kapcsolatot. Persze, erre is több idő kellett volna...

Nincsenek megjegyzések: