2011. szeptember 12., hétfő

Évnyitó ünnepség

Apa és Anya korán keltek, mindent előkészítettek, hogy idejében elinduljon a család, nekivágjon az új tanévnek. Ákost ébreszteni kellett, Aba vidáman ébredt magától. A Teológia udvarán parkoltunk, Apa Abát vitte az oviba, onnan igyekezett az évnyitóra 9-re. Anya Ákossal az I.B osztályterméhez ért időben. Ákos itt már megnyugodott: meglátta a tanítónénijét és ovistársát, Csengét. Anyának menni kellett a saját osztályához, így Ákos ott maradt Csengével.
Mindenki bent ült már a templomban, amikor az iskolazászló mögött felsorakozott induló osztályok (I.A, I.B, V.A, V.B, IX.H, IX.R) bevonultak a templomba .
Itt jön az I.B, tanítónéni Bárdos Réka Tekla.
Az utolsó bevonuló osztály a IX. Reál, Anya osztálya.
Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt. (Máté 7,13-14)
Az elsősök virágkoszorút kaptak, a nagyok mappát, amiben minden fontos tudnivalót (mint pld. órarend) megtudhatnak.
A templomból Ákos osztálytermébe mentünk, ahol a tanító nénitől minden gyerek varázstarisznyát kapott útravalóul.
Lenyűgöző!
Anya innen osziórára szaladt, Mamu és N'Apu Ákossal hazajöttek, miután fagyiztak egyet Apával együtt.
Apa, Anya, indul az iskolás élet!
Itthon már Ákos mosolyogva közölte: Holnap is szeretnék iskolába menni!
Délután bevontuk az új könyveket, füzeteket (egy tantárgy: egy szín), felcímkéztük őket, bepakolunk a hátizsákba és holnaptól új rend áll be életünkbe.

Nincsenek megjegyzések: