2011. augusztus 16., kedd

Aba mától bal lábbal kel fel

Ma késő délután is Anya biciklin vitte Abát a főtérre érkező biciklisek fogadására. Nem bicikliülésben ült, hanem a csomagtartón, lába lelógott. Délben nem volt gond, mikor ebédelni mentünk Nagyiékhoz, de mivel nem aludt délután és az éjszakai utazás is hosszú volt, most fáradt volt. Visított, Anya azonnal megállt, de lábfeje beszorult már a küllők közé. Bokája véraláfutásos lett, fájt neki, sírt. Felmentünk Apa irodájába, hideg vízzel borogattuk, lassan megnyugodott.
Kimentünk a térre, ott már jó kedve volt, nem fájt a lába. A koncert megkezdése előtt mégis úgy döntöttünk, elvisszük a sürgősségire, hadd lássa szakember. A röntgenkép alapján megállapították, hogy a bokája egész, de a sípcsontján van egy kis repedés: rögzíteni kell, hogy összeforrjon. Nehezen viselte az ottlétet Aba, a néger orvosnőtől megijedt, de a gipszelés alatt már nyugodt volt.
Apa Ákosért visszament a térre, későn értek haza, de Aba még nem aludt. Ez az első gipszes éjszaka fehér volt. Nehéz neki, hogy a jobb lába súlyos.

Nincsenek megjegyzések: