2009. szeptember 15., kedd

Beindult a mókuskerék

Reggel 7 óra 10 perckor Ákos és Anya útra kelt. Bő fél óra gyaloglás le az oviba, átöltözés, búcsúzkodás, és Anya így idejében beér a suliba. Mintha a Villa Frankára mennénk! - jegyezte meg Ákos nemalvós éjszakája után (egy órán keresztül orrdugítás), látván, hogy Anya nem a szép iskolás táskájával, hanem teli hátizsákkal megy suliba. (Az Ákossal való gyaloglás és az Abával való hazajövetel nyomós érv a hátizsák melletti döntésben.)
Apa Abával 9-re bicikliztek le az oviba.
Anya V., VII., IX. (2db.) , X. és XI. osztályokat tanít. Újdonság kicsiknél tanítani. Az ötödik osztályban kacagta Anya, mikor a természetes számok írása, olvasása nagy hevében egy kisfiú felkiállt ijedten: Tanítónéni! Nem írtuk fel a dátumot! Ilyennemű problémával Anya még soha nem találkozott!
Délben hamarabb ért Anya az oviba, az ebédelés nagyjában zajlott. Kihallatszott egy pár síró hang, majd Aba hangja: Nem kell sííírni! Az elméletet tudja, de a gyakorlattal hadilábon áll: újságolta Nusi, hogy ma prünnyögött. Nagyon örvendett Anyának, szorosan kapaszkodott nyakába, amint az órarend szerint induló 21-es buszhoz siettek. Ákosnak természetes volt, hogy ő ott marad még, szerencsére ez nem gond. A hárompüspöktérről Aba egyedűűűl gyalogolt, a játszótéren egy kis hintázásban, csúzdázásban, körhintázásban örömét lelte. Aztán délutáni alvás Samuval.
Ákos Apával érkezett 5 után. Örvendett a két ovis is egymásnak, együtt rajzoltak (Ákos az ötletgazda, kivitelező, Aba a majmoló), míg Anya - akárcsak tegnap - egész délután, este későig készült. Mennyit teszed a lapokat! - jegyezte meg Ákos ámulva.
Ma minden terv szerint "működött". Holnapra kikészíteni a ruhákat - ez még a késő esti program. És holnap minden kezdődik előlről.

Nincsenek megjegyzések: