2009. február 28., szombat

Vargabéles

A receptet a mindmegette.hu-ról másoltam ide, a dőlt betűs szöveget én tettem hozzá.
Hozzávalók:

1 csomag réteslap (üzleti, 2x400 gramm fagyasztott réteslap)
30 dkg finommetélt (széles laska)
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés: Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatos keverés mellett ezt is add a masszához. Egy magas szélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal, béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal, és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.

Nincsenek megjegyzések: