2009. február 9., hétfő

Égből pottyan mese Kolozsváron

Ma reggel Apa elvitte Anyát, Ákost és Abát (lila vállfástól - ez volt a mai kedvenc) a Farkas utcába, mert ott várt ránk egy égből pottyant mese. A mókusok is megérkeztek, Orsival, Csengével is találkoztunk. A gyerekekkel megtelt Auditóriumban Levente Péter bátyó már az elején elbűvölt mindannyiunkat. Ákos lázasan mesélte itthon Apának: Képzeld, táncolt a székkel, bocsánatot kért a fogastól, mert az megsértődött. (Pedig minden reggel beszélgetni szokott vele). Furulyaszó után, Döbrentei Ildikó nénje a mindig mindenre rákérdező, zöldfülű nyuszi meséjét mondta el, amit még a Nagymamájától hallott. (Ákosnak különösen tetszett, hogy Ildikó nénje a Nagymamája óvodájába járt, mégpedig a konyhába.)
Levente bátyó a nézőközönségből színpadra felhívott mesetársai a mindig kacagó Brigi és a derék Norbi voltak. Együtt, családias hangulatban készítettek mákos bejglit, de az összes unokatestvér a nézőtérről segített: lisztet szórtak ( kiürítve alaposan a lisztes zacskót), tojást, élesztőt és minden hozzávalót hiteles, széles mozdulattal belegyúrtak (gyúrtak, gyúrtak) a tésztába. Aztán ki is sütötték a foRRRó sütőben.
Búcsúzóul Levente bátyó azt kívánta Briginek, hogy legyen majd férjét dicsérő, nem veszekedő, jó feleség. Norbinak pedig, hogy hazajáró, jó férjjé váljon egykor: egy feleség, több gyerek!
Ákos nagyon élvezte. Aba az Anya ölében figyelt, szendergett, újból figyelt, a végén Samuval totyogtak.
Levente bátyó tanácsa:
1. szabály: Életben maradni!
2. szabály: Eredményesen életben maradni!
3. szabály: Méltósággal életben maradni!
Köszönjük Péter bátyónak és Ildikó nénjének, hogy csodássá varázsolták a mai hétköznapot.

Nincsenek megjegyzések: