2008. december 24., szerda

Hegyi Réka fantás tortája

Fantás süti/ Fantás torta
Alap: 6 tojás sárgáját 6 kanál cukorral kikavarunk, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 6 kanál lisztet, 2 kanál szitált kakaót, ½ sütőport, kikavarjuk, aztán az egészbe óvatosan belekeverjük a hat tojás felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük.
Töltelék: 20 dkg porcukrot 20 dkg margarinnal kikeverünk, majd hozzáadunk 50 dkg áttört tehéntúrót. Ez kerül a megsült tészta tetejére.
2 adag vaníliás pudingporból pudingot készítünk a szokásos módon, csak tej helyett 7 dl Fantával főzzük meg. Ezt a pudingot a túrós töltelékre kenjük.

Réka megjegyzése: én 28 cm átmérőjű tortaformában készítettem a lapot, kettészeltem (lett két tortalap), így két torta lett.

Nincsenek megjegyzések: