2008. december 24., szerda

Angyaljárás a Pata utcában

Páros évben Az Angyal nekünk este Segesvárra is érkezik, ezért miután Nagyapa sétáltatta Ákost és Aba délelőtti alvását letudta, délben érkezett ide haza az angyal. A gyerekszobába énekelve játszottunk mind, amikor Apa kikérezkedett, aztán egy kis idő után csengőszóra lettünk figyelmesek. Rohanás ki, Apa is a fürdőből ki, az előszobában kanyar, és máris visít Ákos: Megjött, megjött az Angyal!
A gyertyafényben (szerencsére a sötétítőnk nem munkanélküli, így esti hangulat varázsolódott a szobába) meglátta a rollert és teljesen eksztázisba esett tőle.
Aba beleragadt Anya ölébe és még szuszogni se mert: megilletődve, áhítattal nézte a gyertyafényben ragyogó karácsonyfát. Énekeltünk sokat, majd Apa és Anya Jézus születésének történetét mesélték interaktív módszerrel Ákosnak és Abának.
És nem fogadták be őket a vendéglőbe:
Fent ragyog a csillag!
Ragyogj, ragyogj sok gyertyaláng...
Ide érkezett Nagyi és Nagyapa angyala, a Brüsszel-i angyal, a Pittsboro-i angyal és más kolozsvári angyal.
Aba a kedvencét kapta:
Az angyal gondosan elolvasta úgy látszik A Levelet, mert Anya megtollasodott (töltő!, és nem libára kell gondolni...) megRúzsaMagdisodott, meghatáridőnaplósodott, Apa megfehérzoknisodott, megbiciklipompásodott és focibérletesedett, egyúttal a Magyarsági
Tanulmányok-sóvárgás korszakának vége, mert most már olvashatja új pizsijében az új római tálban készült vacsora és a japánteáskészletben megivott tea után a könyvet.
Az ajándékok mellett sokáig örvendeztünk.
Aztán jött az ebéd, majd utána az Ákos-teremtette fénypont: Jézus tortája.
(Anya a Hegyi Réka fantás tortareceptjét alkalmazta).
Ákos elkezdte énekelni, bekapcsolódtunk mind a Boldog, boldog, boldog születésnap ovisdal éneklésébe (tapssal), aminek most minden sora más értelmet kapott.
Köszöntünk hát téged, ha már így együtt vagyunk...
Nagyon szépen köszönjük az Angyalnak a sok szép és hasznos ajándékot!
Kora délután indulás Segesvárra, Uhu-szárnyakon az Angyal elé...

Nincsenek megjegyzések: