2012. május 19., szombat

Ezüstérmes hazaérkezés

Este későn érkezett haza a Rigók csapata. A Kurutty általános műveltségi vetélkedő országos szakaszán 10 csapat (40 kisiskolás) mérte össze tudását. Szervező az aradi Csíky Gergely Főgimnázium volt.

Nagy az öröm!
A Rigók csapata (1 pont lemaradással a lövétei csapattól) II. helyezést ért el.
A képen balról jobbra: Juhász Ákos (I. osztály), Ambarus-Egyed Ágnes (IV. osztály), Gálfalvi Patrick (II. osztály), Fekete Tekla (III, osztály) és Bárdos Réka (Ákos tanítónénije).
Amikor a vonatról leszállt, egy képeslapot adott át, amit a vonaton írt:
Elmesélte, hogy át kell adjon Nagyapának egy üzenetet: Papp Csaba tanítványa üdvözli. Ugyanis Ákos, Teklával együtt, Papp Csaba református lelkésznél és családjánál volt elszállásolva. Mesélte, milyen gondosak és kedvesek voltak: még fociztunk is! Majd: És, képzeld, azt mondták, hogy bármikor mehetek még hozzájuk!
Nagyon fáradt volt, de hazaérve lelkesen mutatta sorra a könyvjutalmakat, a Kuruttyos polót. Ajándékba kapnak egy egyhetes nyaralást az illyefalvi Napsugár-táborba.
Végül megegyeztünk, hogy majd holnap reggel elmesél mindent részletesen az utazásról, az ottalvásról, a versenyről. Ez volt Ákos első olyan elutazása, ami nélkülünk zajlott.
A legeslegjobb érzés mégis az volt, amikor a vonat Kolozsváron megállt... - vallja be mosolyogva.

Nincsenek megjegyzések: